Thermo Fysische Methode

De T.F. Methode met infrarood (IR) bestaat uit twee onderdelen; intensief sporten in een infraroodwarmte cabine en voedingsadviezen. In de IR cabine doe je gedurende een half uur specifieke spieroefeningen onder persoonlijke en deskundige begeleiding. Dit zorgt voor een maximale vetverbranding en staat gelijk aan 1.5 uur fitnesstraining.

Omdat het sporten in de warmte-cabine maximaal een half uur duurt is het voor veel mensen qua tijd een uitkomst om in beweging te blijven óf om gewicht te verliezen en op gewicht te blijven. Doordat bijna alle oefeningen liggend worden uitgevoerd, worden de rug en gewrichten ontlast. Terwijl de conditie aanzienlijk verbeterd. Hierdoor is het voor bijna iedereen mogelijk om te komen sporten in de infraroodwarmte cabine volgens de thermo fysische methode.

Tijdens de training word je intensief begeleid. We letten op je houding, spieraanspanning en de uitvoering van de oefeningen. De training wordt ondersteund met wekelijkse wegingen, maandelijkse metingen en persoonlijke voedingsbegeleiding indien je dit wenst. Er is ook de mogelijkheid om voor een FIT programma te kiezen, dit is alleen sporten, zonder de voedingsadviezen en wegen/meten.

Is je doel om gewicht én cm te verliezen adviseren we om voor een all-in programma te kiezen waarbij je persoonlijk voedingsadvies krijgt en een wekelijks weegmoment met maandelijks meting. Met 2x per week sporten in de IR cabine, gecombineerd met de voedingsadviezen bereik je een optimaal resultaat.

Ons doel is: samen naar een gezond gewicht met een gezonde leefstijl die je stap voor stap aanleert én volhoud. Geen tijdelijk dieet, maar een blijvende verandering voor een gezond leven.

Infraroodwarmte cabine

De IR-cabine heeft een groot oefenoppervlak en een grote opening zodat je makkelijk in en uit de cabine kunt komen en de oefeningen kunt uitvoeren. In de medische wereld maken ze al jaren gebruik van infraroodbehandelingen. Het sporten in de infraroodwarmte is door wetenschappers intensief onderzocht. Inraroodwarmte in combinatie met sporten/beweging zorgt voor:

  • Verbetering van de conditie
  • Spieropbouw en spierversteviging
  • Verlies van centimeters en gewicht
  • Verlichting van gewrichtsklachten
  • Verlaging van de bloeddruk
  • Afname van cellulitis
  • Verbetering van de stofwisseling en vetverbranding
  • Betere doorbloeding

Ook voor mensen met lichamelijke klachten, zoals reuma of fybromialgie is de TF methode zeer geschikt. Wil je graag meer bewegen, maar word je gehinderd door je lichamelijke klachten? Door de medische warmte van de infrarood worden je spieren verwarmd en kun je zonder (spier)pijn sporten. We hebben al meerdere tevreden klanten mogen begeleiden in de cabine met reumatische of rugklachten. Twijfel je of dit ook voor jou van toepassing is, neem contact met ons op voor een vrijblijvende proefles met persoonlijk gesprek. Tijdens deze proefles kunnen we samen kijken naar je mogelijkheden en bespreken we met elkaar wat we voor jou  en je specifieke klachten kunnen betekenen.