Henny

Mijn Fibromyalgie en sporten.

Ik was al een tijd op zoek naar een sport die bij mij past vanwege mijn “Fibromyalgie” (wekendelenreuma). Alles wat ik tegen kwam was niet van toepassing.
Via, via, kwam ik op de site van Studio Sanerie. Ik had me aangemeld en kon snel terecht voor een proefles en gesprek.
Er wordt sport op maat gegeven en dat sprak mij aan. Naast het sporten wilde ik ook graag afvallen en bij Sanerie geven ze ook voedingsadviezen.
Na de proefles was ik verkocht en heb gelijk een afspraak gemaakt voor de week erna om te starten en ik kom nu al heel wat jaren trouw sporten.
De voedingsadviezen worden naar mijn wensen en mijn eetpatroon samengesteld. Mijn “Fibromyalgie” mocht daarin ook een plaats hebben.
Zo kreeg ik een variatielijst mee, waar in staat wat je allemaal mag eten, wel zo makkelijk om dat terug te kunnen vinden,
wat ik als vervanging kan eten voor zowel ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Dit is een handige geheugensteun. Als het een keer niet goed gaat met de voeding, zodat ik weer wat aangekomen ben, krijg ik een duidelijk en goed advies en wordt ik ondersteund door Erika en collega. Ik zou het zeker andere mensen aanraden, die het moeilijk vinden om zonder begeleiding af te vallen. Ik ben in totaal 10 kilo en 90 cm kwijt geraakt . Het lukt me om door te blijven sporten en regelmatig naar mijn eetpatroon te blijven kijken om goed op gewicht te blijven.

Als ik ergens last van heb bv mijn knie,  mijn rug, of de fibromyalgie  speelt op, dan meld ik dit, en er wordt rekening mee gehouden. Als het nodig is worden mijn oefeningen aangepast. Soms kom ik wat stijf binnen, maar na wat oefeningen in de Infrarood-Cabine, gaat dit langzamer wat beter en als ik klaar ben, kom ik vrij ontspannen uit de cabine. Als ik een aantal keren niet geweest ben , kan ik dat goed merken. Ik probeer wel dagelijks te bewegen maar dit valt niet te vergelijken.
De infrarood en de warmte doen me goed. Zonder de infrarood is het veel zwaarder en zou ik de oefeningen zo niet kunnen doen, vanwege de Fibromyalgie.
Dit is het verschil met een sportschool, daar mis ik de warmte en moet ik met zware apparaten werken en dat is met mijn fibromyalgie niet weg gelegd,
dit vergt te veel van mijn lichaam en komt het niet ten goede. Zelf ervaar ik, het sporten in de “ Infrarood-cabine” als heel erg prettig, ik probeer zo weinig mogelijk over te slaan, dan heb ik minder klachten. Maar het hangt ook af van mijn algehele conditie. Het weer, de luchtdruk, emoties enz. zijn allemaal van invloed op mijn conditie. Ik ervaar de begeleiding als heel professioneel, fijn en prettig in de omgang. Ik voel me zelfverzekerd en ontspannen, geen vraag is overbodig. 

Dus ben jij op zoek naar een sport die bij je past, zeker met Fibromyalgie laat je niet tegen houden want ze kunnen zeker wat voor je betekenen.

Groetjes Henny.